Yuvarlak Masa Toplantısı: Günümüzde Dil Hizmetleri Sektörü

TRE429 Yazılı ve Sözlü Çeviri Hizmeti Sektörü dersimizde geniş çerçevede dil hizmetleri sektörü ve özelde çeviri sektörüne odaklanıyoruz. Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Işın Öner’in verdiği derste, öğrencilerle projeler yürütülüyor ve sektörde hizmet veren küresel şirketlerin kuruluş amaçları, çalışma süreçleri, insan kaynakları ve teknoloji gereksinimleri ele alınıyor. Dönem sonunda, çalışmalar sektör paydaşlarına sunuluyor.

Öğrencilerimizin gelişimine daha da katkıda bulunmak ve öğrencilerimizi sektöre hazırlamak için 2023-24 Güz döneminde dil hizmetleri sektöründe dünya lideri TransPerfect şirketi Bölge Yöneticisi Sayın Can Okay ile bir proje geliştirdik. Sayın Okay ile özellikle yapay zeka, makine çevirisi gibi güncel konulara odaklanarak çalışmalarımıza başladık. Dönem boyunca TransPerfect şirketinden proje yöneticileri dersimize katıldı, öğrencilerimiz de TransPerfect şirketini ziyaret ederek proje yöneticileriyle birebir çalışma imkanı buldu. Uygulamalı her çalışmadan sonra toplantı masası etrafında öğrenilenler tartışıldı, sorular ve görüşlere yer verildi.

Projemizin son ayağı olarak 10 Ocak 2024 tarihinde üniversitemizde bir Yuvarlak Masa toplantısı düzenliyoruz. Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Işın Öner ve Sayın Can Okay’ın moderatörlüğünü yapacağı toplantıda, TRE429 dersimizin öğrencileri proje sürecinde edindikleri bilgiler ve deneyimleri katılanlarla paylaşacak. Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Görüntülenme: 376 Yayınlanma Tarihi: 9 Ocak 2024