Çeviribilim Öğrencilerimiz Şiir Çeviri Yarışmasında Finalde!

2014-2015 akademik yılında ilk öğrencilerini kabul ederek akademik faaliyetlerine başlayan Çeviribilim Bölümü Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) öğrencileri kısa sürede önemli bir başarıya imza attı. Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) 1. Sınıf öğrencileri Ahmet Kavurmacı ve Tahir Yönlüer, İstanbul Arel Üniversitesi Çeviri Kulübü’nün tüm Türkiye genelinde düzenlediği Şiir Çevirisi Yarışması’nda “Lisans” kategorisinde finale kalmayı başardılar.

Yusuf Eradam’ın “Bugenvil” şiirini çevirisini, en doğru şekilde çeviren 7 öğrencinin finale kaldığı yarışmada dereceye giren ilk 3 kişi, 23 Aralık 2014 Salı günü saatleri arasında düzenlenecek atölye sonunda belirlenecek.

Yarışma jürisinde Prof. Dr. Işın Bengü Öner (İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi), Prof. Dr. Yusuf Eradam (İstanbul Kültür Üniversitesi), Doç. Dr. Ayşe Banu Karadağ (Yıldız Teknik Üniversitesi), Öğr. Gör. Çağdaş Acar (İstanbul Arel Üniversitesi), Öğr. Gör. Derman Kızılay (İstanbul Arel Üniversitesi), Öğr. Gör. Nilay Yürek (İstanbul Arel Üniversitesi) bulunuyor.

Görüntülenme: 851 Yayınlanma Tarihi: 23 Aralık 2014 Güncellenme Tarihi: 28 Temmuz 2018 18:27:11